top of page

מה ההבדל בין זכוכית בידודית לזכוכית טריפלקס? איזה פיתרון מתאים לכל חלון?

עודכן: 12 באוק׳ 2018


מה זאת זכוכית טריפלקס?

זכוכית טריפלקס, או בשמה העברי זכוכית רבודה היא הזכוכית הנפוצה בישראל לחלונות. הזכוכית עשויה משתי זכוכיות הדבוקות אחת לשניה באמצעות פילם שנקרא PVB. הפילם אינו פוגם בשקיפות החלון, והוא מקנה לה יתרון בבידוד אקוסטי. כמו כן, בזכות ה-PVB הזכוכית בטיחותית יותר. קיימת גמישות מלאה בבחירת עובי הזכוכיות. ככל שהזכוכיות עבות יותר, ניתן לזגג באמצעותן חלונות גדולים יותר – תודות לחוזקן. הזכוכית הרבודה מהווה מחסום יעיל נגד פריצות שכן קשה מאד לשבור אותן. בזכות הפילם הן אינן מתנפצות. ניתן בנוסף לחזק אותן באמצעות חיסום (תהליך של חימום הזכוכיות). היתרון המשמעותי הנוסף של הפילם הוא ביכולות הבידוד האקוסטי שלו.

פילם סטנדרטי הינו בעובי 0.38 מ"מ. פילם בעל עובי כפול – 0.76 מ"מ יספק יכולות אקוסטיות מעולות. על מנת לשפר עוד יותר את הבידוד האקוסטי, ניתן לשלב זכוכיות בעלות עובי שונה, כך שגלי קול בעלי אורכי גל שונים ידעכו בזכוכיות השונות. לדוגמה 4+5 0.76 (4 מ"מ זכוכית מודבקת עם פילם בעובי 0.76 מ"מ לזכוכית 5 מ"מ).

שיטת ההדבקה מאפשרת ליצור דוגמאות זיגוג רבות. כך למשל ניתן להדביק בשיטת הטריפלקס זכוכית מסוג פפיטה על זכוכית פסים ולקבל זכוכית במראה אלגנטי שמסתירה טוב יותר, ומעניקה רמת בטיחות גבוהה.

מבחינה תרמית זכוכית טריפלקס הינה בעלת מאפיינים טרמים נחותים בהשוואה לזכוכית בידודית. לכן היא פחות מתאימה לאזורים גבוהים בהם הטמפרטורות בחורף מגיעות לנקודת הקיפאון. בתנאי קור קיצוניים יווצר עיבוי וחוסר יעילות אנרגטית. לכן, במקומות גבוהים כגון ירושלים, הרי הגליל והגולן מומלץ לזגג את החלון בזכוכית בעלת מאפיינים טרמים טובים יותר כגון זכוכית בידודית.


מה זאת זכוכית בידודית?

זכוכית בידודית, או בשמה הנוסף זכוכית כפולה הינה זכוכית המורכבת משתי זכוכיות שבינהן מרווח אוויר. את המרווח יוצרים באמצעות "ספייסר" שתפקידו לייצר את הרווח בין הזכוכיות, ולספוג את הלחות, כך שלא תיפגם שקיפותן. האוויר הכלוא בין הזכוכיות מעניק לזכוכית הכפולה את המאפיינים הטרמיים שלה. ככל שהמרווח בין הזכוכיות גדול יותר, כך תשתפר היעילות הטרמית של הזכוכית. ניתן להחליף את האוויר הרגיל בגז אציל, כדוגמאת אורגון שמשפר את יכולות הבידוד של הזכוכית. יש לציין שהשיפור אינו דרמטי (פחות מ-10%), ועם הזמן הגז משתחרר.

זיגוג חלונות פרופיל בלגי ברזל עם זכוכית בידודית יוצר אתגר בשל המאפיינים המינימליסטיים של הפרופיל הבלגי. ה"ספייסר" שמפריד בין הזכוכיות מוסיף אלמנט "גס" ומצריך דיוק מרבי בזיגוג הזכוכית על מנת לשמור על חזות חלון נקייה ומינימליסטית. כדי להבטיח התאמה אופטימלית של הבידודית עם הפרופיל הבלגי, תובל משתמשת בפרופילים עבים יותר (W-20). העלות הגבוהה יותר של הפרופילים והעלות הגבוה יותר של הבידודית מייקרים את הפתרון, בהשוואה לחלון פרופיל בלגי ברזל עם זכוכית טריפלקס.

תובל-מינימל פועלת בשיתוף פעולה עם חברה גרמנית המייצרת "ספייסר" מינימליסטי (ששומר על המרווח הדרוש בין הזכוכיות, אך דק יותר באופן משמעותי). תודות לכך, החלונות של תובל ניראים טוב יותר, והם ובעלי חזות נקייה יותר, גם כאשר מדובר בחלונות עם זכוכית בידודית.

כך, תובל מאפשרת ליהנות מהיתרונות העיצובים המשמעותיים של הפרופיל הבלגי, מבלי להתפשר על הביצועים הטרמים של החלונות.


מימין: זכוכית בידודית עם מרווח אוויר לבידוד טרמי. משמאל: זכוכית טריפלקס 4+6 0.76 לבידוד אקוסטי

שידרוגים נוספים לזגוגית החלון

LOW-E – ציפוי מתכתי של הזכוכית - משפר באופן משמעותי את המאפיינים הטרמיים של הזכוכית. הציפוי משמש מחסום טרמי אשר בחורף מונע מחום הבית לברוח החוצה, ובקיץ מהחום החיצוני לחדור אל פנים החדר. ניתן לדמיין את החלון עם הציפוי המיוחד כ"תרמוס" אשר שומר על החום בבית בחורף, ומונע מפנים הבית להחמם בקיץ. ניתן להוסיף את הציפוי הן לזכוכיות טריפלקס והן לזכוכיות מסוג בידודית.

היתרון המשמעותי של הציפוי הוא שניתן לשפר את המאפיינים הטרמיים של הזכוכית (טריפלקס) מבלי להוסיף אלמנט שיפגום במראה המינימליסטי של החלון.

אסטרה-קליר – הינו תוצר של תהליך באמצעותו מוציאים את חלקיקי העופרת מהזכוכית. זכוכית אקסטרה קליר שקופה יותר ונעדרת את הגוון הירקרק בשולי הזכוכית. ההבדל ניכר יותר בזכוכית חלבית.


למידע נוסף על אפשרויות הזיגוג הרבות, שמאפשרות מרחב יצירה רב, הן מבחינה עיצובית, והן מבחינה תפעולית (אקוסטית, טרמית) – אתם מוזמנים לתאם ביקור במשרדים שלנו ברעננה.

תובל שוקדת כל העת על פיתוחים חדשים שמשפרים את תכונות המוצר. כך אנו מבטיחים לכם את הפתרון האיכותי והמתקדם ביותר בשוק.


Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page